שאלות נפוצות

iCobots בתעשייה

קיים מחסור בכוח אדם בתעשיה – מצד אחד קטן מספר הצעירים המעוניינים לעבוד לאורך זמן במפעלי הייצור; מצד שני, עובדים ותיקים פורשים לגמלאות תוך הגדלת החוסר.
בשל כך, חלק מבעלי המפעלים נאלצו לסגור קווי ייצור בישראל להעתיק אותם לסין ולמדינות אחרות בהם קיים כוח אדם העונה על צרכיהם. קליטת קובוטים בתעשייה בעזרת iCobots וצירופם לצוותי העבודה הקיימים יגדילו את התפוקה ויחזירו את קווי הייצור לישראל. תהליכים אלו החלו להתרחש בארה"ב ובגרמניה אשר החליפו את הפועל הסיני באוטומציה מקומית.

מחירם הנמוך של הקובוטים לצד תהליך הטמעה קצר ביותר יחזירו את ההשקעה הכוללת (Total Cost of Ownership) בתוך כשנה! הקובוט מותאם לפעילות בעמדות עבודה קיימות ולכן שילובו בסביבת העבודה אינו כרוך בהכנה מיוחדת בתוך דקות ניתן להכשיר את הקובוטים של iCobots לעבודה ע"י עובדי המפעל עצמם, עובדה החוסכת עלויות משמעותיות של הדרכה ושירות מטעם היצרן. בנוסף, עובדים העושים שימוש בקובוטים יכולים להתפנות לעבודות מורכבות אחרות, עובדה המעלה משמעותית את פריון העבודה.

יכולת הקובוטים של iCobots לעבוד בסביבת בני אדם לצד פשטות התפעול ומחירם הנמוך הופך אותם לנגישים לחברות קטנות כגדולות הקובוטים הופכים להיות מאוד פופולריים בתעשייה העולמית, ועד כה נמכרו במערב ובמזרח הרחוק עשרות אלפי יחידות, בישראל נכון ל 2018, יושמו פחות מ- 100 יחידות, רובן ע"י חברת iCobots.

הקובוטים של iCobots יכולים לשמש בתעשייה לפריקה וטעינה מפס נע, אוטומציה של משימות עיבוד מתכת, שיפור זמני מחזור של מכונות CNC, תפעול עמדות הזרקת פלסטיק, משימות אריזה, טיפול במעגלים מודפסים, בדיקה ובחינה של רכיבים אלקטרוניים ועוד.

בהחלט. ניתן לקבל מגוון רחב חיווים ואותות הן ממכונות אחרות סביבת העבודה והן מחיישנים פנימיים וחיצוניים הנמצאים בקובוט עצמו. במקרים רבים שולח הקובוט אותות או לוחץ על כפתורים של מכונות בסביבת העבודה שלו על מנת להפעיל, להפסיק, לפתוח, או לסגור אותם.

זוהי למעשה אחת הבשורות החשובות שאותן מביאים הקובוטים למרחב העבודה. הם מצוידים בחיישנים המאתרים במהירות כל פעולה החורגת מן ההגדרות שהוטמעו ע"י העובדים עצמם ומייצרים סביבת עבודה משתופת ובטוחה מאי פעם. הגדרות המערכת יבוצעו לאחר אפיון מקצועי על רצפת הייצור ובשלב הבא תועבר הסמכות לידי עובדים שהוכשרו לכך באמצעות הדרכה ייעודית.

הקובוטים לומדים את המוטל עליהם בתוך שעות ספורות. ברוב המקרים אין מדובר בתוכנה מורכבת הדורשת כתיבת קוד מורכב אלא בהטמעה פשוטה וקצרצרה המבוססת על חיקוי התנועה הנדרשת לביצוע המשימות. חלק מהקובוטים אותם אנו מציעים ניתנים לשינוע מעמדת עבודה אחת לאחרת לריבוי משימות בפרק זמן קצר להפליא.

מרעיון כללי להטמעה מוצלחת

אולי, נשמח להגיע ולחשוב איתך ביחד, אתה תביא את הקפה והידע לגבי צרכי הארגון, אנחנו נביא את המתודולוגיה והניסיון, ואם נסכים שיש התאמה בין צורך ויכולת, נתקדם.
בשיחה ננסה לענות על שתי שאלות מרכזיות:

האם הקובוט מתאים לביצוע המשימות בעמדת העבודה?

  • האם הקובוט יוביל ל- ROI בתוך פחות מ- 18 חודשים?
  • במידה והתשובות לשתי השאלות הללו חיוביות, הרי שכדאי ליישם קובוט על רצפת הייצור שלך!

כדאי לדעת: בהטמעת קובוטים נשאל את השאלות הבאות:

  • האם בעמדה נעשית פעולה ידנית משעממת, מסוכנת, מלוכלכת או קשה?
  • האם מדובר בפעולות הכרוכות בהרמת משאות עד 10 ק"ג?
  • האם העמדה עובדת מעל 9 שעות ביום 5 ימים בשבוע?
  • האם קיימת יותר מעמדה פוטנציאלית אחת?

במידה והתשובות לשאלות הללו הן כולן חיוביות, הרי שכדאי ליישם קובוט על רצפת הייצור שלך!

התנסות במרחב העבודה של iCobots – אנו מזמינים אותך ואת מנהל הפרוייקט מטעמך לבוא ולהתנסות בשימוש בקובוטים שלנו. אנו מוכנים גם להקצות זמן מהנדסים על מנת לעבוד איתך במרחב העבודה שלנו, ולסייע לך לוודא את התאמת הקובוט ליישום.

פיילוט בתשלום על רצפת הייצור שלך – כאשר מדובר בפרוייקטים מורכבים, בהם יש אלמנטים הדורשים הוכחת התכנות טכנולוגית / פיתוח, אנו מציעים ללקוחות ביצוע פיילוט בו אנו מספקים קובוט לתקופה של כשבועיים, ובה אנו ביחד עם הלקוח מממשים סביבה דומה לסביבה בה יפעל הקובוט בצורה שוטפת, על רצפת הלקוח. תוצרי הפיילוט בד"כ הם אפיון מפורט של הפיתוח הנוסף הנדרש, השלמת קונספט עמדת העבודה בה ייושם הקובוט, ותקציב סופי לפרוייקט.

Training – כחלק מתהליך ההטמעה אנו מדריכים 2-3 מפעילים או אנשי אחזקה כך שהם יוכלו לתפעל את הקובוט ברמה בסיסית ואף לפתור תקלות פשוטות. מניסיוננו, לאחר כשבועיים של התנסות עם הקובוט, לפחות אחד המפעילים מגיע לרמה כה גבוהה עד שהוא בונה בעצמו משימות אחרות לגמרי בעמדות עבודה חדשות…

התאוששות מתקלה – במקרה של תקלה בזרוע או באחד מרכיביה, אנחנו נגיע עם זרוע חלופית, נסיר מספר ברגים ונעמיד את הזרוע החלופית במקום הקיימת. הזרוע עם התקלה תישלח לתיקון . כאשר הזרוע המתוקנת תשוב, נגיע אליך כדי לבצע החלפה חוזרת של הזרוע. מפעלים שרכשו מעל חמישה קובוטים מוסיפים להזמנה זרוע רזרבית כך שהם יוכלו לשמור על רציפות בקו הייצור. במקרה כזה, במסגרת ההדרכה אנחנו מסבירים כיצד לבצע את הפעולה הפשוטה הזו.

  • מפגש של כשעה עם הלקוח והבנת הצרכים.
  • ביקור של כשעה וחצי ברצפת הייצור על מנת לבחור עמדה ומשימה.
  • קבלת הצעת מחיר כתובה מ- iCobots (במידה ויש צורך בהוספה של רכיבים לסביבת העבודה כגון מחסניות ליחידות, מסוע, בוכנות, בקרים וכו' נוכל, לבחירתך, לשלב בהצעה.
  • המתנה להחלטה שלך כיצד להמשיך…
  • במידה והחלטת להתקדם, נקבע מועד הנוח לך לביצוע פרוייקט ההטמעה של הקובוט ומועד להדרכה עליו (בדרך כלל בסיום ההטמעה). הדרכה, שירות ותמיכה.

אמנם לא חלק מתהליך המכירה אך קורה לנו הרבה: אנחנו מתחילים לקבל סרטונים של הקובוט כשהוא עובד בעמדות חדשות שהצוות שלך הכשיר בעצמו…

קצת על היישום ואחריו

בשונה מרובוטים אחרים, בהם לכל משימה חדשה, או התאמה, נדרש להוציא סכום ניכר על טכנאים, מתכנתים, ומכונאים, במקרה שלנו חלק מתהליך ההטמעה כולל הסמכת שני עובדים בהפעלת ולימוד הקובוטים. במידה ועובדים אלו יצטרכו תמיכה ביישום החדש, נשמח לתמוך בהם כחלק בחבילת השירות שאתה מקבל עם רכישתם. בדרך כלל אין עלות נוספת הכרוכה ביישום המשימה החדשה.

לא מתכנתים, מראים לו להם תנועה והם חוזרים עליה, אחר כך קושרים גם לוגיקה ומדייקים את התנועה, לעיתים בתצורת עץ התנהגות ולעיתים בקוד פשוט.

המון משימות על גבי הקובוט עצמו. וגם אין בעיה לשמור משימות על גבי מחשב גיבוי, כך שאפשר ללמד אותו הרבה יותר. בפועל לא נתקלנו עד היום במצב בו מספר המשימות היה מגבלה.

קצת על VGo

כמו בסרט אווטר, ה-VGo מאפשר למשתמש לנכוח בצורה אקטיבית במקום אחד, בזמן שהוא נמצא בכלל במקום אחר. בעזרת אפליקציה על מחשב הנייד או טאבלט, המשתמש יכול להתחבר ולשלוט ברובוט לנוע איתו, לשוחח דרכו עם אנשים, לראות ולהראות.

בשיחת וידאו דרך טלפון או מחשב נייד צריך בצד השני אדם שיחזיק את המצלמה ויכוון אותה. בויגו, המשתמש אינו זקוק לאדם בצד השני שיחזיק את המצלמה, ויש למשתמש את החרות לנוע ולהסתכל לאן שהוא בוחר. יש הקוראים ל-VGo "סקייפ על גלגלים", אבל בפועל התנהגות אנשים ליד הויגו שונה מהותית, לאחר מספר דקות, אנשים "שוכחים" שעומד מולם רובוט, ומתייחסים אל המשתמש כאילו הוא נמצא איתם בחדר.

ה-VGo משמש לתמיכה טכנית ברצפות מוסכים ומפעלים, ואלפי יחידות מתניידות על בסיס יומיומי גם בכיתות לימוד בבתי ספר וגם במגוון מחלקות רפואיות. הבחירה בצבע לבן הינה אסתטית, אך המכשיר עצמו מוקשח לעבודה בסביבה אנושית שוקקת חיים. ה-VGo עמיד למכות קלות הקורות כתוצאה מפגיעה תוך כדי תנועה בקירות או חפצים בסביבה. מרכז הכובד של ה-VGo נמוך מאוד מה שמאפשר יציבות גם במצבים של בלימות פתע או בהתקלות בחפצים.

היכולת המושלמת להעברת מסרים מרחוק הופכת את ה-VGo לנפוץ בתמיכה בפעילות רפואית, משימות חינוך והדרכה ומתן שירותי תמיכה. אדם אשר נבצר ממנו להגיע פיסית לאתר מסוים, יכול לקבל מסרים והדרכה באיכות מרשימה תוך שניות מספר.

קובוטים ומחקר

אלפי קובוטים משמשים כיום מוסדות אקדמיה ומו"פ מובילים ברחבי העולם, גם בישראל האקדמיה מצטיידת בקובוטים לשם ביצוע מחקרים במגוון מאוד גדול של נושאים, וגם לצורך הכשרת הדורות הבאים של מהנדסי המכונות, התעשייה והאלקטרוניקה.

האינטראקציה פורצת הדרך עם בני אדם הופכת את הקובוטים לנגישים וקלים לביצוע מחקרים בתחומים רבים. לכל הקובוטים אפשרויות מגוונות להוספת חיישנים, בקרים, משקלים, גלאים ועוד. בחלק מהקובוטים קיימות מצלמות ראש ויד מובנות (Built in). הקובוט מהווה פלטפורמה מחקרית מהמעלה הראשונה כיוון שהיא מסייעת לדלג מעל המכשולים הטכניים הרבים ומאפשרת להתמקד בשאלות המחקר המהותיות ביותר.

מוסדות אקדמאים מובילים כדוגמת אוניברסיטת ת"א, הטכניון, אונירסיטת בן גוריון שבנגב, אוניברסיטת אריאל, מכללת עזריאליעושים שימוש בקובוטים להוראת הנדסת מכונות, הנדסת תעשייה ומחקר. בוגרים רבים של תואר ראשון, מבצעים את פרוייקטי הגמר שלהם בנושאים הקשורים לשילוב קובוטים בתעשייה.

קרוב לוודאי שכן, הקונפיגורציה המקובלת היא של 1 – 3 קובוטים וכ 15 – 30 עמדות מחשב עליהן מותקנת סביבת הפיתוח. עם סיום פיתוח על גבי עמדת המחשב, והרצת סימולציה המראה את מימוש הקוד, ניתן להעלות את הקוד לקובוט המחקר ולבחון את המימוש בפועל.

Scroll to Top
דילוג לתוכן